Korona günlerinde Turkuvaz Kitap'tan okunması gereken eserler
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Asya'dan Amerika'ya kadar tüm dünyayı kırmızı alarma geçiren virüs, ülkemizde 98 kişide görüldü. Salgını sınırlamanın ve kontrol altına almanın en etkili yolu "sosyal izolasyon" meselesine dikkat göstermekten geçiyor. Bu dönemi verimli atlatmanın yollarından biri ise kitaplar... Sizler için bilgi birikiminizi artırmaya yardımcı olacak, Turkuvaz Kitap'tan çıkan ve okunması gereken eserleri derledik.
Alev Alatlı, "Nasihatname" adını verdiği serisinde Batı medeniyetini Amerikan özelinde irdeler ve bir zihin detoksu yapar. Eserler, sadece ABD'yi ve Batı'yı irdelemekle kalmaz, yaşanan zulümlere de odaklanır; haksızlığa uğramış ötekilerin sesine, siyahiler ve Kızılderililerin uğradığı zulüme geniş yer verilir.
Stefan Zweig'ın son yapıtı Satranç, gerilimli kurgusu ve kahramanın ruhsal gelgitlerinin işlendiği dokusuyla, kısa ama her bakımdan etkileyici bir öyküdür. Satranç, "İncecik bir kitaba, tarihin en büyük acılarını sığdırmak mümkün müdür?" sorusunun cevabı niteliğini taşıyor. Zweig tarafından 1942 yılında kaleme alınan eser, sembolik ve özlü anlatımıyla II. Dünya Savaşı'nın tüm yıkıcılığını dile getiriyor.
Savaş alanı ve birbirlerini akıl dolu hamlelerle yenmeye çalışan iki taraf… Kitabın olay örgüsü, bir gemide yapılan satranç düellosu etrafında şekilleniyor. Biri var olmak, diğeri ise yok olmamak için satranca sarılmış olan iki rakibin bu anlam dolu çekişmesinde, yakın tarihe dair derin izler bulacaksınız.