Muhit Kitap'tan okumanız gereken eserler
"Kendi insanımız, kendi edebiyatımız..." şiarıyla yola çıkan Muhit Kitap, milli hafızamızı temsil eden eserleri ve genç kalemleri aynı çatı altında buluşturuyor. Anadolu'nun vatan kılınmasında, şiirin hatırı sayılır bir payı olduğunu düşünen Muhit Kitap, ilk olarak şiir kitaplarıyla yayım hayatına başladı. Sizler için sanat ve edebiyata yeni bir soluk getiren Muhit Kitap'tan okumanız gereken eserleri derledik.
"İnsanların aslında birbirlerine söyleyecekleri hiçbir şey yoktur, karşılıklı olarak yalnızca kendi acılarını anlatırlar, bu böyledir."
Öykü kitaplarıyla iyi bir çıkış yapan Serkan Üstüner'in ilk romanı Mahir'i Sakın Uyandırmayın, Muhit Kitap'taki yerini aldı. Yoğun işçilik ve güçlü anlatım, eserin ilk özellikleri olarak dikkat çeker.
İki bölümden oluşan eserin ilk kısmı 1979 ve 1981 yılları arasındaki İstanbul'da geçer. Yazar eserde küresel tüm gelişmeleri alt metin olarak işler.
*Serkan Üstüner kimdir?
1983 yılında Mardin'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü mezunudur. İlk eseri Hükmen Mağluplar 2017 yılında; 2019'da ise Fazilet'in Tımarhanesinde Sekizince Senfoni eserleri ödül aldı. Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Üstüner, şuan bir kamu kuruluşunda görev almaktadır. Mahir'i Sakın Uyandırmayın ilk romanıdır.
"İnsan tükenmiyor, umudunu ve inancını kaybetmedikçe…
Bir ah duydum, o sesin peşi sıra gittim Afganistan'a. Ölümün vizesinin verildiği, pasaportun son kez tasdik edildiği o ülkede Hacı Ata'yı dinlediğimde gözüm, kulağım, idrakim açıldı. Dilim bağlandı."
Öykü ve romanlarıyla edebiyatımızda önemli yer edinen Zeki Bulduk'un Evlat Babanın Sırrıdır eseri, Afganistan'da görevli iken yaşadıkları ve şahitliklerini içeren mektuplardan oluşuyor. Her mektup aynı zamanda bir hikâye anlamına geliyor.
Zeki Bulduk kimdir?
Zeki Bulduk, 1973 yılında Kırşehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırşehir'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli radyo programlarının yapımcılığı ve sunuculuğunu yaptı.
2015-2018 yıllarında Mezar-ı Şerif TİKA Koordinatörlüğü, 2019 yılında Kosova- Priştine TİKA Koordinatör Yardımcılığı'nda bulundu.
Kitap tanıtım ve eleştiri yazılarıyla başladığı yazın yolculuğunda ilk yazıları Kitap-Haber, Kırklar, Yedi İklim, Hece, Aykırı dergilerinde yayınladı. Anı, anlatı, günlük ve seyahatname türlerinde eserler yazmıştır.
Eserleri:
Kayıplar Kosova
Kosova Sokak Savaşları
Göçtü Kervan
Bozkırın Atları Yaman Ölür
Bağdat Düşerken
Züleyha
Müstesna Deliler Albümü
Tahran Mektupları