Arama

Depremden mucizevi kurtuluşlar

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ili etkiledi. Depremin ardından çok sayıda binada göçük oluştu. Arama kurtarma ekipleri göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. Enkazın altında kalan pek çok insan depremden günler sonra bile kurtarıldı. Yüreklere su serpen kurtuluşlar hala devam ediyor. İşte o mucizeler...

  • 14
  • 50

💠 Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde, Malatya'da yıkılan bir binanın enkazından 3 kişi yaralı vaziyette kurtarıldı.

💠 Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Doğanşehir ilçesinde, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

💠 Bostanbaşı Mahallesi'nde yıkılan 8 katlı Özpolatlar Apartmanı enkazından depremden 42 saat sonra Berra Sarıbaş (10), Bekir Doğan (37) ve Alptekin Sarıbaş (6) kurtarma ekiplerince yaralı çıkarıldı. Ambulanslara alınan 3 kişi sağlık kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • 15
  • 50

💠 Hatay'da, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle yıkılan binanın enkazından, komandoların çalışmasıyla 8 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

💠 Atatürk Caddesi Şükrü Kantarlı Apartmanı'nın devrilmesi sonucu burada kalanların kurtarılması amacıyla AFAD ve diğer ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

💠 Aynı binada gerçekleştirilen çalışmalarda, komandolar tarafından Galip Yıldız, Suna Yıldız, Nazmiye Aslan, 12 yaşındaki Ahmet ve 10 yaşındaki Sirat Karaca kardeşler de enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı.

  • 16
  • 50

66 yaşındaki kadın, 40 saat sonra sağ çıkarıldı

💠 İzmit Belediyesi Arama Kurtarma (İZBAK) ekibi, Hatay'daki arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor.Ekipler, Kırıkhan ilçesinde depremde yıkılan bir binanın enkazında ulaştıkları 66 yaşındaki Şennur isimli kadını, depremin 40'ıncı saatinde kurtarmayı başardı. Sedyeye yerleştirilen depremzede kadın, sağlık görevlilerine teslim edildi. Ekipleri gören kadının yıkıntılar arasından gülümseyen yüzü ekipleri duygulandırdı.

  • 17
  • 50
kurtuluşlar
kurtuluşlar

43 saat sonra enkazdan 2 yaşındaki Mikail sağ çıkarıldı

💠 Kent merkezinde çalışma yapan Gürsu Arama Kurtarma (GÜRAK) ekibi, enkazdan bir ses geldiğini fark etti.Uzun süren çalışmalar sonucu 2 yaşındaki Mikail bebek, depremden 43 saat sonra, Kahramanmaraş şehir merkezindeki 4 katlı binanın zemin katından çıkarıldı. İki gecedir bir kanepenin köşesinde sıkışmış halde bekleyen bebeğin bitkin düştüğünü tespit eden ekipler ilk müdahalenin yapılmasının ardından Mikail ve ailesine hastaneye kadar eşlik etti.

  • 18
  • 50

47 saat sonra kurtarıldı

💠 Hatay'da, Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, depremden 47 saat sonra 19 yaşındaki Ömer Sert'i enkazdan sağ çıkardı. Konya'dan Hatay'a giden ekipler, yaklaşık 9 saatlik çalışmayla Ömer Sert'i kurtarmayı başardı. Sert, tedavi için hastaneye götürüldü.Depremden bir kişiyi daha sağ kurtaran ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN