Arama

Filistin hakkında çıkan dezenformasyon haberleri

7 Ekim sabahında başlayan "Aksa Tufanı" harekatı sonrasında İsrail, dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olarak adlandırılan Gazze'ye büyük, kanlı ve vahşet dolu bir operasyon başlattı. İnsan hak ve hürriyetleri ihlali dolu bu saldırı esnasında uluslararası medyayı yanıltmak için dezenformasyon dolu haberleri sosyal medya üzerinden servis eden İsrail, aynı zamanda insanların algılarına da saldırdı.

  • 12
  • 15

"KADINLARA DAYAK" YALANI

🔹 Sosyal medyada örgütlü şekilde paylaşılan bir video "Filistinliler, İsrailli çocuk ve kadınları vahşice dövüyor" şeklinde lanse edilse de hakikat çok farklıydı.

🔹 Oysa görüntüler 6 Ekim tarihinde sosyal medya üzerinde yayınlandı. İsrail medyasının yansıttığının tam aksine görüntülerde İsrail ordusuna bağlı gruplar Filistin yanlısı aktivistlere saldırıyor.

Osmanlı arşivlerinden Kudüs fotoğrafları

  • 13
  • 15

"JOE BİDEN'IN" YALANI

🔹 ABD Başkanı Joe Biden, İsrail basını tarafından ortaya atılan yalan dolu "bebek" haberi için "Çocukların kafalarının kesildiği fotoğrafları göreceğimi hiç düşünmezdim" ifadelerini kullandı.

🔹 Dezenformasyonu yayanlar bu haber hakkında bir kaynak yahut bilgi paylaşmadıkları gibi İsrail ordu yetkilileri de ellerinde argüman olmadığını açıkça dile getirdiler. Biden bu yalan haber ile olası bir ABD müdahelesinin duygusal alt metnini hazırlamış oldu.

  • 14
  • 15

"KAÇIRILAN BEBEK" YALANI

🔹 Kasıtlı olarak sosyal medya hesaplarından organize şekilde servis edilen ve "Hamas'ın kaçırdığı bebek" olarak lanse edilen video aslında tamamen gerçek dışı.

🔹 Yapılan tespitler sonucunda videonun 8 Eylül 2023 tarihinde sosyal mecralarda paylaşıldığı ortaya çıktı. Videodaki görüntülerin İsrail tarafından yapılan propagandayla alakası yok.

  • 15
  • 15

"İLKOKULLAR VE ÇOCUKLAR" YALANI

🔹 Dünyaca ünlü TV kanalı NBC bir haberinde "Öldürülen Hamas direnişçilerinin üzerinden çıkan gizli belgelere göre, kasıtlı olarak İsrail'deki ilkokullar ve çocuklar hedef alınmış" ibaresine yer verdi.

🔹 Halbuki "Aksa Tufanı Harekatı" 7 Ekim Cumartesi başladı ve hafta sonundan itibaren eğitime ara verildi. Bu denklemde okullar kapalı olduğu için okullara saldırı düzenlenmesi gibi bir gündem olamaz. Haber gerçeklerle bağdaşmıyor.

Kudüs hakkında 30 ilginç bilgi

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN