Ramazan Bayramı'nda en çok ziyaret edilen yerler
Ülkemizde birbirinden kıymetli tarihi şehir ve ilçeler bulunuyor. Bilhassa farklı milletlerden ve dönemlerden kalan eserler ile doğal güzellikler her zaman hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgiyle karşılanmakta. Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı'nda bazı yerler büyük rağbet görmüş. Bunların bir kısmı çoğumuzun aşina olduğu, gittiği yerler ama bir kısmı da belki de büyük bir çoğunluğumuzun ilk defa duyduğu bölgeler olacak. İşte, Ramazan Bayramı'nda en çok ziyaret edilen mekanları sizler için derledik.
📍 GELİBOLU YARIMADASI
🔸 Ülkemizin incilerinden olan Gelibolu Yarımadası, Ramazan Bayramı münasebetiyle en çok rağbet göre yerlerden biri oldu. Kültür Bakanlığı'nın açıklamalarına göre Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı bayramda yoğun ilgi gördü.
🔸 Şehitler Abidesi, Akbaş Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Arıburnu bölgeleri, Seyit Onbaşı ile Yahya Çavuş anıtı en çok ziyaret edilen yerler arasına girdi.
🔸 Gelibolu, Çanakkale'nin en derin anlamlara sahip, özel bir yeri. Milli mücadelenin nice hikayelerinin yazıldığı ender bir bölgesidir. Çanakkale ruhunu en iyi yansıtan Gelibolu Yarımadası'nda milli mücadelenin izlerini görmek mümkün.
🔸 Bölgede gezilecek yerler; Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Gelibolu Savaş Müzesi, Gelibolu Şehitler Abidesi, Gelibolu Mevlevihanesi, Anzak Koyu, Çimpe Kalesi, Kömür Limanı, Gelibolu Deniz Feneri, Azaplar Camii, Sinan Paşa Türbesi, Morto Koyu, Bayraklı Baba Türbesi, Piri Reis Müzesi, Saruca Paşa Hamamı.
📍 KAPADOKYA
🔸 Ramazan Bayramı'nda tercih edilen yerlerden biri de Kapadokya oldu. Kapadokya, Türkiye'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği noktalardan. Ürgüp, Avanos, Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Mustafapaşa gibi yerlerde araç ve insan trafiği oldukça fazlaydı.
🔸 Bölgeye gelen turistler genel olarak açık hava müzeleri, seyir alanları ve ören yerlerini ziyaret etti. Kapadokya, yılın neredeyse çoğu dönemi çok sayıda turist ağırlamakta.
🔸 Kapadokya adı verilen bölge, 60 milyon yıl önce Erciyes, Göllüdağ ve Hasandağı'nın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların, zaman içinde yağmur ve rüzgarla aşınması sonucu oluşmuştur.
🔸 Kapadokya'ya gidince muhakkak görülmesi gereken yerler; Devrent Vadisi, Ortahisar Kalesi,Saç Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı, Üç Güzeller, Güvercinlik Vadisi, Güray Müze, Çavuşin Eski Camii, Güllüdere Vadisi, Kızılçukur, Uçhisar Kalesi, Temennis Tepesi, Gomeda Vadisi.
📍 NEMRUT DAĞI
🔸 Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden biri de Nemrut Dağı idi. Adıyaman'da bulunan bu dağ, 1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne yerini alınmıştır.
🔸 "Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak zihinlere kazınan bölge, bayramda 6 binden fazla yerli ve yabancı turisti ağırladı.