Türkiye’yi paraşütle temâşâ etmek
Uçmak bir tutkudur. Yamaç paraşütü de bu tutkuyu gerçeğe dönüştüren bir doğa sporu. Rüzgâr teninize dokunurken, kendinizi boşlukta süzülürken bulursunuz birden, gerisi ise müthiş bir dinginlik ve özgürlük.
Amatör sporcular için 1300 metrelik Arpalık bölgesinden uçuşlar yapılıyor. Amatörler için rakımları 1300 ila 1500 metre arasında değişen yedi tepe var. Uçarken bölgedeki gölleri, şehir merkezini, bitki örtüsünü görüyorsunuz. Bölge düz olduğundan her yere inilebilir. Orta Göl mevkiinde konaklayan sporcular, sabah yöresel tulum peyniri, bal ve tandır ekmeği ile kahvaltı ettikten sonra uçuşa geçiyor.
PAMUKKALE-DİNAMİT TEPESİ
Pamukkale ülkemizde yetişen üniversite pilotlarının büyük bölümünün ayaklarının yerden kesildiği ilk noktadır. Birçok üniversite kulübü başlangıç pilot eğitimlerini bu bölgede yapmaktadır.
Bölge ikliminin ve rüzgârın genelde uçuşa elverişli olması, hem başlangıç hem de orta irtifa uçuşlarının aynı bölgede farklı tepelerden gerçekleştirilebilmesi ve bölgedeki otellerin öğrencilere uygun konaklama imkanı sunmasıdır.
Pamukkale Dinamit Tepesi'nde, ılıman iklimi ile yılın her mevsimi uçuş yapılabiliyor. Denizli'ye uzaklığı 21 kilometre olup, bulunduğu alan turizm bölgesi olduğundan her türlü ulaşım mümkün. Batı rüzgârının hâkim olduğu tepe, özellikle sabah saatlerinde uçuşa elverişli. Uçuş pisti 300 metre yükseklikte. İki paraşütün rahatça kalkış yapabileceği geniş bir alanı var. Tepenin eteklerine veya travertenlerin girişindeki helikopter pistine inilebilir. Dinamit Tepesi'nden uçulduğunda antik kentler Hierapolis, Laodikya, Denizli kent merkezi, Denizli Ovası, Pamukkale travertenleri ve Sarayköy'ün bir bölümü rahatlıkla görülebiliyor.