Arama

Depremden mucizevi kurtuluşlar

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ili etkiledi. Depremin ardından çok sayıda binada göçük oluştu. Arama kurtarma ekipleri göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. Enkazın altında kalan pek çok insan depremden günler sonra bile kurtarıldı. Yüreklere su serpen kurtuluşlar hala devam ediyor. İşte o mucizeler...

  • 24
  • 50

💠 Diyarbakır'da depremde yıkılan binanın enkazından, arama kurtarma çalışmaları sonucu yaklaşık 56 saat sonra bir kadın yaralı olarak çıkarıldı. Ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altından, depremden yaklaşık 56 saat sonra Hediye Aslan kurtarıldı.Yaralı olarak çıkarılan Aslan, serum takıldıktan sonra sedyeye alınarak enkaz üzerinden kepçeyle indirildi.

  • 25
  • 50
🔷 Kahramanmaraş'ta 13 yaşındaki çocuk, depremden 55 saat sonra, Esençan Apartmanı'nın enkazından elinde tuttuğu muhabbet kuşuyla sağ çıkarıldı. Çocuk hastaneye sevk edilirken kuşu, çocuğun teyzesi teslim aldı.
  • 26
  • 50

Adıyaman'da anne ile iki kızı enkazdan 54 saat sonra kurtarıldı

💠 Adıyaman'da depremin ardından enkaz altında kalan anne ile 2 kızı, yaklaşık 54 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Adıyaman'ın kent merkezindeki Alitaşi Mahallesi Bozbey Caddesi'nde yıkılan 5 katlı Pektaş Apartmanı'nın enkazından anne Hatice ile kızları Elif ve Ayça Tekin kurtarıldı.

  • 27
  • 50
Elbistan'da enkaz altında kalan kadın 51 saat sonra kurtarıldı

💠 Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giden Orman Kurtarma Timi (ORKUT), Gölcük Orman İşletme ve Kiremitçiler Grup Madencileri ile Elbistan'da arama kurtarma çalışması yürütüyor. Yıkılan bir binadan ses gelmesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, yaklaşık 20 metre kazı yaparak ulaştıkları 51 yaşındaki Turna Polat'ı depremden 51 saat sonra kurtarmayı başardı. Sağlık ekiplerine teslim edilen depremzede, tedavi altına alındı.

  • 28
  • 50

1,5 yaşındaki Masal, depremden 55 saat sonra enkazdan çıkarıldı

💠 Hükümet Bulvarı'ndaki Yenişehir Apartmanı'nın enkazında çalışma yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri arama kurtarma ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, enkazda dinleme yaptı. Enkazdan ses alan ekipler, bunun üzerine apartmanın yan tarafındaki binadan sesin geldiği noktaya tünel açtı.1,5 yaşındaki Masal ile annesi Yeliz Kıraççakalı'ya (23) ulaşan ekipler, titizlikle sürdürdükleri çalışmanın ardından Masal'ı enkazdan çıkardı. Deprem günü enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan ve 55 saatlik umutlu bekleyişin ardından bebeğine kavuşan baba Ömer Kıraççakalı, ambulansa alınan bebeğine sarılarak, büyük mutluluk yaşadı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN