Arama

Depremden mucizevi kurtuluşlar

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ili etkiledi. Depremin ardından çok sayıda binada göçük oluştu. Arama kurtarma ekipleri göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. Enkazın altında kalan pek çok insan depremden günler sonra bile kurtarıldı. Yüreklere su serpen kurtuluşlar hala devam ediyor. İşte o mucizeler...

💠 Arama kurtarma ekipleri, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki binalardan birinin enkazında yardım çığlıkları duydu. Çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, titizlikle enkazı kaldırarak Suriyeli 33 yaşındaki anne İmed Sabha ile 2 yaşındaki kızı Vafe Sabha'ya sağ olarak ulaştı. Sedyeyle ambulansa teslim edilen anne ve kız, hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

47 saat sonra kurtarıldılar

💠 Edinilen bilgiye göre, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Murat Edis'in eşi Pınar Edis ile çocukları Pınar (10), Firdevs, Hilal yaşanan depremde, Turgut Reis Mahallesi 112 no'lu Sokak'ta iki katı yerin altında kalan 5 katlı binada göçük altında kaldı.

💠 Gece saatlerinde komandolar tarafından, binadan ses duyulması üzerine arama çalışması başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan 4 saatlik çalışmanın ardından küçük Betül'e ulaşıldı.

💠 Göçük altından sedyeyle çıkartılan Betül'ü vatandaşlar dakikalarca alkışladı. Betül'ün ilk isteği soğuk içecek olurken, dedesi ve babası gözyaşlarına boğuldu.

  • 10
  • 50

💠 Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde Hatay'ın merkezinde bulunan Uğur Mumcu Caddesinde yıkılan bir apartmanın enkazından bir vatandaş 46 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

  • 11
  • 50

45 saat sonra kurtarıldı

💠 Kahramanmaraş'ta 3 arkadaşı ile birlikte otelde konaklayan 23 yaşındaki Çağrı Pervane, meydana gelen deprem sonrası enkaz altında kaldı.

💠 Ekipler uzun uğraşlar sonucu Pervane'yi 45'inci saat sonucunda bulunduğu yerden sağ olarak kurtardı. Gencin annesi Şehri Pervane ise mutluluk gözyaşları döktü. Çağrı Pervane, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN