Filistinlilerin katili: Ariel Şaron
İşgalcilerin Filistin işgallerinde önemli rol oynayan, Filistinlileri bir insan olarak görmeyen ve bu kötü hasletlerinden dolayı "Buldozer" lakabıyla anılan Ariel Şaron, Orta Doğu'nun siyasi tarihine zalim olarak damgasını vurmuştu. Çoğu Filistinli için o bir "Kasap" idi. Beyrut'u işgal eden ve 1982'de Lübnan'da kurulan Sabra ve Şatilla mülteci kamplarındaki binlerce Filistinli sivilin ölümünden sorumlu olan kişi Ariel Şaron'dan başkası değildi.
Giriş Tarihi: 17.05.2024
09:39
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024
10:25
Ömrü boyunca binlerce sivil katletti
Ömrü boyunca binlerce sivil katletti
◾ Ariel Şaron, katil Netenyahu'nun bile korktuğu ve çekindiği bir kişilikti. Ömrü boyunca binlerce sivil ve sayısız Filistinliyi katletti. Hatta bu yüzden lakabı 'Kasap'tı .
◾ 1982 yılı tarihin tanıklık ettiği en vahşet zamanlarından birisiydi. Çünkü zalim Şaron, Beyrut'u işgal etti ve ardından Lübnan'da bulunan Sabra ve Şatilla mülteci kamplar ındaki binlerce Filistinli sivili katletti.
◾ Şaron, Filistin topraklarının İngiliz mandası altında olduğu yıllarda, 1928'de doğdu. Siyonist çiftçi bir aileden doğan eski İsrail Başbakanı Şaron'un babası, tüm çocuklarını Arap düşmanlığı içinde büyüttü.
◾ Gençlik yıllarında yahudi askeri yeraltı örgütü Haganah'a katıldı. 1948-49 Arap-İsrail Savaş ı'nda müfreze komutanı olarak görev yaptı.
5 başlıkta Filistin meselesi
◾ 1948 'de kurulduğundan beri işgalci İsrail'in bütün savaşlarına katıldı ve ordu içinde korkusuz bir asker ve çok iyi bir stratejist olarak ün saldı.
◾ Haziran 1967 'de Şaron, Sina Yarımadası'nda komutanlık ettiği birlikle Mısır'a savaş açtı. Katillerin yani İsrail'in tüm yarımadayı ele geçirmesini sağladı.
KASAP ŞARON
◾ Ariel Şaron , işgal altındaki topraklarda yahudi yerleşimini hayatı boyunca destekledi. Bunun için elinden gelen desteği katildaş larına verdi.
◾ İsrail sağı içerisinde popüler olan Şaron , farklı hükümetlerde görev almaya devam ederek siyasi yaşamını sürdürdü. Şaron, 1990'ların başlarında "konut bakanı" olarak görev yaptı. 1967 yılından itibaren İsrail işgali altında olan Batı Şeria ve Gazze'de, yahudi yerleşimciler için en büyük inşaat projelerini başlattı.
Kudüs ve Filistin kronolojisi
◾ 1996 yılında da Binyamin Netanyahu sağcı hükümetini kurduğunda Şaron'u kabinesine aldı ve onu 1998'de Dışişleri Bakanı yaptı. O dönem katil Netanyahu 1999 seçimlerini kaybedince Şaron muhalefetteki Likud Partisi 'nin lideri olmaya devam etti.
◾ 2000'deki Camp David görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine de dönemin başbakanı Ehud Barak 'ı, "barış anlaşması için Kudüs'ü bile satmaya razı kişi" olarak damgaladı. Hatta Şaron bu durumla kendi siyaset arenalarında karışılık oluşturdu.