Arama

Gazze Batı'da neyi değiştirdi?

İsrail kurulduğu günden beri Filistin'i işgal etmeye, masum sivilleri öldürmeye, savaş suçları işlemeye devam ediyor. Gazze'deki yıkım, işgalci İsrail'in saldırılarının ne denli büyük olduğunu gözler önüne serdiği gibi Batı'da da büyük değişimlere yol açtı. Gazze yalnızca Batı'ya değil tüm dünyaya, İsrail'in ne denli bir zalim olduğunu gösterdi. Gazzelilerin direnişi dünyayı İslam'a davet etti.

🍉 Gayri müslimler, yaşadıkları her türlü felakete rağmen hayatlarına devam eden Filistinlilerin, gördüğü en güçlü ve en dayanıklı kişiler olduğunu ifade ettiler.

🍉 Hatta çoğu, "Kur'an birçok Amerikalının onun hakkında bildiklerinin yanlış olduğunu gösteriyor" diyerek hayretlerini dile getirdi.

Filistin'in bağımsızlığını resmi olarak tanıyan ülkeler

🍉 Ahit Temimi'ler çoğaldı.

🍉 Rim, katledilen çocukların sesi oldu.

🍉 Yahudiler bile kendi aralarında ayrılığa düştü.

❗ Zalim, kendi vatanında bir tohum ekmiş oldu.

🍉 Ünlü rapçi Macklemore, bir direnişçiye dönüştü. Yaptığı tüm konserlerde Filistin'ini dilinden düşürmedi. Hind's Hall parçası ile tüm dünyanın sesi oldu.

🍉 Bella Hadid, Filistin'i desteklediği için marka yüzü olduğu ayakkabı reklamından çıkartıldı, men edildi. Yalnızca ünlüler değil, Amerika, Fransa, Almanya Filistin'e destek eylemlerine sahne oldu.

5 başlıkta Filistin meselesi

🍉 Siyonizm karşıtı Yahudilerin kurduğu kuruluşun yöneticisi Haham Yisroel Dovid Weiss, 1948'de Filistin nüfusunun yarısından fazlasının zorunlu göçe tabi tutulması ve İsrail'in bağımsızlığını ilan etmesinin (Nakba) 70. yılında, Filistin davasına dikkati çekmek için İstanbul'a gelip bir konuşma yaptı.

🍉 Din, dil, ırk gözetmeksizin herkes Gazze için sokaklardaydı ve çocuklar birer minik direnişçi oldu. Batı, esirlere karşı şefkat ve özen gösteren Hamas'ın bir terör örgütü olmadığını anladı.

🍉 Önceden dünya antisemitiklikten bahsederken şimdi antisiyonizm sesleriyle Avrupa'da en az 15 ülkede Fransa'da, Hollanda'da ve Almanya'da akademisyenler, öğrenciler, sanatçılar gözaltına alındı.

🍉 Karşı karşıya olduğumuz bu durum, bir savaş değil başlı başına bir soykırım, 70 yıldır süren bir işgal. Katil İsrail, elini kolunu sallayıp arkasına Amerika'yı da alarak kendi emelleri olduğunu söyledikleri Arz-ı Mev'udu kan dökerek almaya çalıyor.

Gazze'nin son 106 yılı

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN